Posted in Fără categorie

Cetatea Râșnov

Cetatea este poziționată pe un deal stâncos și putea controla prin poziția sa strategică accesul în Transilvania dinspre Valea Râșnoavei. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea fiind amplasate pe locul fortificației din lemn construite de Cavalerii Teutoni în secolul XIII. De-a lungul istoriei sale, cetatea a fost cucerită o singură dată în anul 1612 de Gabriel Bathory, principele Transilvaniei.

Mai recent, cetatea a fost folosită și ca platou de filmare pentru mai multe filme istorice românești și nu numai. Astfel aici au fost filmate părți din: “Nemuritorii”, “Dacii”, “Mihai Viteazul”, “Columna” dar și din filmul american din 2002 „Cold Mountain”.

Author:

Blogger @ paul1988t.wordpress.com

6 thoughts on “Cetatea Râșnov

    1. Eu am vrut demult să ajung acolo… acum am reuşit… merită văzută cetatea… iar priveliştea de sus e absolut superbă 😊

  1. Un loc in care autenticitatea si patina autentice au fost falsificate grosolan dupa 2000. Un loc in care in cursul falsificarii au si distrus marturii arheologice autentice – un strat dacic si o biserica timpurie (http://ran.cimec.ro/sel.asp?imgid=37435). Provincialismul primarului care a simtit nevoia sa scrie si el “Rasnov” cu caracter “Hollywood” de parca in lipsa inscrisului chiar in coasta cetatii te-ai fi putut rataci si sa fi crezut ca poate esti la Stonehenge …

Write a comment:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.