Fără categorie

Meet Pluto

Lansată în urmă cu 9 ani (pe 19 ianuarie 2006), sonda spațială botezată New Horizons a ajuns marți, 14 iulie, la întâlnirea cu planeta Pluto, după o călătorie de peste 5 miliarde de kilometri. Cu un pic de ajutor gravitațional de la Jupiter viteza lui New Horizons a crescut de la 14.000 km/h la 83.000 km/h, devenind astfel  cel mai rapid obiect realizat de om.

New_Horizons

Sonda s-a apropiat la 12,500 km de suprafața lui Pluto realizând mai multe imagini și adunând date științifice. Singura problemă este că vor trebui 16 luni pentru transmiterea spre Pământ a datelor adunate despre Pluto și sateliții săi, pentru că rata de transfer a datelor este de doar 1-2 kbps iar semnalele radio au nevoie de 4,5 ore pentru a parcurge distanța de la sondă până pe Pământ.

Acum New Horizons continuă să se deplaseze cu aproximativ 48.000 km/h prin Centura Kuiper spre marginea sistemului solar.

Așa că acum putem să îl vedem pe Pluto în detaliu:

NH-Pluto-bw-NewHorizons-20150713a

Pluto_by_LORRI_and_Ralph,_13_July_2015

Sursa foto: Wikipedia

Reclame

7 gânduri despre „Meet Pluto

  1. This was such a fascinating post. I may have mentioned and you read the fact my Dad worked on satellites and rockets, as well as with Nuclear Energy with NASA. His name was Robert E. Oldrieve, should you ever want to look his small amounts of data found on the internet. He passed away in 2001. Thanks for liking my posts, Paul! 🙂

    1. I believe that NASA’s New Horizons mission was an important step towards better understanding of our solar system as we still have so much to discover!

      P.S.: I’ll keep reading your blog!!

  2. exista forme de viata pentru orisice tip de materie luand in considerare ca materia este un rezultat conceptual. Acum pe Pluto sunt forme de viata adaptate lmediului ei. Daca privim in viitor in forma in care suntem noi acum chiar daca am gasi o forma de energie descinderii pe Pluto s-ar putea sa trecem pe langa ele si sa nu le italnim. Viitorul s-ar putea sa ramana diferentiat pentru fiecare dintre ele.

Write a comment:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.