Posted in Software

Open Office

OpenOffice.org este un concurent direct al suitei Microsoft Office, majoritară pe piață. Acesta deține o interfață similară și implementează majoritatea funcționalităților unui software comercial. OpenOffice.org folosește formatele de fișiere OpenDocument, standardizate de către OASIS, precum și set de formate proprii, mai vechi, dar foarte apropiate de OpenDocument. Cu mici excepții, OpenOffice.org poate citi și scrie și documente în formatele Microsoft Office.

Proiectul are o comunitate activă care se ocupă te traducerea documentației, precum și a altor aspecte legate de această aplicație. De menționat ar fi corectorul ortografic pentru limba română și interfața grafică. Până acum, s-au înregistrat mai mult de 100 000 000 de descărcări.

După ce în aprilie 2009 Oracle a cumpărat Sun Microsystems Inc., intrând astfel și în posesia OpenOffice.org, în data de 1 iunie 2011 Oracle a anunțat oficial decizia sa de a dona proiectul OpenOffice.org către Apache Software Foundation.

Versiunea curentă este 3.3. disponibilă în limba engleză sau 3.2. disponibilă şi în română.

Versiunea 3.4. este încă în faza beta.

123456

Pentru mai multe detalii:

http://www.openoffice.org

http://en.wikipedia.org/wiki/OpenOffice.org

http://ro.wikipedia.org/wiki/OpenOffice.org

Author:

Blogger @ paul1988t.wordpress.com

7 thoughts on “Open Office

  1. Este excepţional când nu vrei să cheltui nici un ban. Produsele Microsoft sunt mai precise şi mai plăcute totuşi. Draw este o incercare palidă de Corel.. dar poţi face 2 cărţi de vizită. Atuul suitei este că deschide orice creaţie a Microsoft şi gratuitatea. Eu unul îl folosesc cu plăcere 🙂 la muncă.

Write a comment:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.